(reminder) Verwerkersovereenkomst


gdpr

Beste klant,

Vorig jaar hebben wij onze verwerkersovereenkomst via deze weg ook al eens onder de aandacht gebracht. Op dit moment hebben we deze nog niet van iedereen mogen ontvangen. Vandaar deze herinnering, mocht deze overeenkomst reeds in orde zijn gemaakt dan mag u deze als niet verzonden beschouwen.

Wat is een verwerkersovereenkomst?
Een verwerkersovereenkomst is een document met afspraken over de verwerking van persoonsgegevens in het product dat u van Visma afneemt. Voor verwerking van gegevens in de cloud, geldt dat Visma de verwerker is van deze gegevens, omdat deze in onze services en in ons beheer worden verwerkt. De klant blijft echter verwerkingsverantwoordelijke. Goede afspraken hierover zijn daarom belangrijk. Onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming is de verwerkersovereenkomst verplicht. Visma biedt dan ook de mogelijkheid om een standaardovereenkomst aan te gaan zodat u als organisatie voldoet aan deze verplichting.

Voor wie is de overeenkomst bedoeld?
Deze overeenkomst is bedoeld voor klanten van de Visma.net HRM, Payroll en Financieel oplossingen. Aangezien uw data bij ons in de cloud staat is deze automatisch op u van toepassing. Daarnaast vragen wij klanten van Talent & Salaris en DBS Financieel ook om deze overeenkomst te ondertekenen. Immers, u heeft regelmatig contact met onze supportdesk en stuurt in sommige gevallen ook een kopie database op. Daarom is ook voor u belangrijk om deze afspraken op orde te hebben.

Uw overeenkomst met Visma 
U kunt de verwerkersovereenkomst  hier downloaden. Nadat u deze heeft ondertekend kunt u deze aan ons retourneren op e-mailadres: verwerkersovereenkomst@visma.com.
Wij zorgen ervoor dat deze bij uw contracten met Visma wordt gevoegd. Denk eraan dat u de verwerkersovereenkomst met Visma zelf ook goed moet bewaren.

Mocht u zelf niet verantwoordelijk hiervoor zijn dan graag dit doorgeven aan de verantwoordelijke binnen uw organisatie.  

Wij hopen u met dit bericht voldoende te hebben geïnformeerd en zien de ondertekende overeenkomst graag zo spoedig mogelijk retour.

Met vriendelijke groet,

Frits Treu
Visma Software BV

« Terug naar Nieuws

Reacties

Het geven van een reactie is momenteel uitgeschakeld.

Updates

Fouten in loonaangifte Premie sectorfonds / Premie Ufo

Onlangs heeft de Belastingdienst de controle van de loonaangiften aangescherpt. De aangescherpte...

Lees verder »

Visma Connect release

U heeft dit misschien al gelezen in het inlogscherm van Visma. ​Op 2 mei (vanaf 14:00...

Lees verder »

Onderhoud Aangifte

Wegens onderhoud aan onze server zal het donderdag 6 april vanaf 17:00 niet mogelijk zijn loon-...

Lees verder »