Loonaangifte communicatie Digipoort


uitroeptekens

Loonaangifte communicatie Digipoort
LET OP: informatie omtrent PKIoverheid-certificaten!

1. Ondersteuning publieke en private PKIoverheid-certificaten
Digipoort maakt gebruik van PKIoverheid-certificaten zodat o.a. loonaangifte gegevens op vertrouwelijke wijze uitgewisseld kunnen worden tussen Talent&Salaris en de Belastingdienst. Deze PKIoverheid-certificaten worden uitgegeven in twee varianten, vanuit een Public Root en sinds kort ook vanuit een Private Root.

Per 1 maart 2018 is de geldigheidsduur van publiek vertrouwde (Public Root) services servercertificaten teruggebracht tot maximaal 2 jaar en 3 maanden (dit was voorheen 3 jaar). Nu heeft Digipoort besloten om ook privaat vertrouwde (Private Root) services servercertificaten te accepteren, die een geldigheidsduur hebben van 3 jaar.

In Talent&Salaris wordt op dit moment alleen de Public Root ondersteund.

Voor meer info zie: https://www.logius.nl/over-logius/actueel/item/titel/digipoort-accepteert-privaat-vertrouwde-pkioverheid-services-servercertificaten/

2. Wijzigen eigen klant PKIoverheid-certificaat bij gebruik SFTP communicatie Digipoort
Indien de geldigheid van uw eigen PKIoverheid-certificaat is verstreken en een nieuw certificaat is aangevraagd, dient u mogelijk ook nieuwe logingegevens aan te vragen indien u gebruikt maakt van de SFTP koppeling met Digipoort. Binnen de SFTP server van Digipoort is de gebruikersnaam namelijk gekoppeld aan het klantcertificaat welke bij de accountaanvraag is opgegeven. Indien dit certificaat dus wijzigt, dient wellicht een nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord te worden aangevraagd bij het servicecentrum Logius.

Hieronder vindt u de letterlijke tekst op de site van Logius:
FTP
De client moet zich authenticeren door middel van een gebruikersnaam en een wachtwoord alvorens autorisatie wordt verleend voor de toegang tot de eigen directory. Binnen de FTP server is de gebruikersnaam tevens gekoppeld aan het clientcertificaat welke bij de accountaanvraag is opgegeven. Dit certificaat dient gebruikt te worden als clientcertificaat tijdens het opzetten van de verbinding, anders wordt de toegang geweigerd.

 

« Terug naar Salaris

Reacties

Het geven van een reactie is momenteel uitgeschakeld.

Updates

Fouten in loonaangifte Premie sectorfonds / Premie Ufo

Onlangs heeft de Belastingdienst de controle van de loonaangiften aangescherpt. De aangescherpte...

Lees verder »

Visma Connect release

U heeft dit misschien al gelezen in het inlogscherm van Visma. ​Op 2 mei (vanaf 14:00...

Lees verder »

Onderhoud Aangifte

Wegens onderhoud aan onze server zal het donderdag 6 april vanaf 17:00 niet mogelijk zijn loon-...

Lees verder »